Feedback

Wat is 360 graden feedback en wat kan het voor jou betekenen?

Wat is 360 graden feedback? Een vraag waar veel naar gezocht wordt op Google. Met die reden neem ik vandaag even de tijd om dit met je door te nemen. Ook kijken we naar wat dit voor jou kan betekenen en hoe je ermee om kan gaan in en na corona-tijd.

Wat is 360 graden feedback?

360 graden feedback

Feedback geef je aan iemand, hier vertel je wat het effect was van zijn of haar gedrag en prestaties. Voorheen werd er vaak alleen feedback gegeven van de manager over de werknemer. Met 360 graden verbreed je het. Je krijgt feedback vanuit meerdere hoeken. Denk hierbij aan je manager, collega en misschien wel een klantrelatie. Iemand waar je op basis van je competenties feedback over kan vragen. Door het verzamelen van feedback uit meerdere hoeken, kan je een beter beeld krijgen van het functioneren. Hierdoor zijn de uitkomsten nooit op basis van de mening van één persoon.

360 graden toepassen op je organisatie

Waarom zou je het willen toepassen? Nou, het functioneren van elke medewerker wordt volledig weergegeven. Daarnaast maakt 360 graden feedback het ook makkelijker om feedback te geven. Deze methode kun je eenvoudig toepassen in bijvoorbeeld jouw beoordelingscyclus. Hoe doe je dat? Neem het feedback formulier erbij. En, laat dit invullen door de manager, andere medewerkers en bijvoorbeeld een externe collega. Hiermee kan je de feedback tot zijn volledigheid meenemen in het ‘beoordelingsgesprek’.

Feedback geven tijdens thuiswerken

Rekening houdend met de corona-maatregelen, werken we een jaar verder nog steeds veel thuis. Na corona lijkt het ook dat organisaties medewerkers meer thuis laten werken dan voor de pandemie. Wist je dat, ook nu het de perfecte moment is om deze feedbackmethode te omarmen. Met thuiswerken heb je minder zicht op hoe het met je medewerkers gaat. Het enige wat je als manager ziet, is het opgeleverde ‘eindproduct’. Door feedback in te zetten van verschillende hoeken en momenten, krijg je beter zicht op hoe ze functioneren en waar ze tegenaan lopen.

Wat betekent dit nou voor jou?

Even kort door de bocht: inzicht. Met 360 graden feedback krijg je meer zicht op hoe je medewerkers te werk gaan en wat je te verwachten staat. Ook geeft het de medewerker een beter beeld in zijn eigen doen en houden.

Heb je naast ‘Wat is 360 graden feedback?’ nog andere vragen hierover? Ben je overtuigd om met jouw organisatie ook te gaan werken met 360 graden feedback? Neem dan gerust contact op met mij of een van mijn collega’s, dan kijken we samen hoe we jouw organisatie verder kunnen helpen.

Categorieën
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound