Doelen

KPI: Key Performance Indicators binnen jouw organisatie?

KPI: wat is dat? En waarom kiezen organisaties steeds vaker voor deze vorm van doelen stellen? KPI’s zijn namelijk goed meetbaar op organisatie-, team- en individueel niveau. Hierdoor is er beter zichtbaar hoe een team of medewerker zich ontwikkeld en hoe dit bijdraagt aan het organisatiesucces. CEO’s krijgen hiermee betere grip op de ontwikkeling van de organisatie.

KPI’s: meten is weten

Meer dan ooit willen we alles meten en weten wat er gaande is. Met alle datastromen in de wereld, krijgen we meer grip op verbanden, samenwerkingen, maar ook op waar het niet goed gaat en dus waar we verbeteringen kunnen doorvoeren. Dat geldt ook voor organisaties. Er is steeds minder controle en zeker nu hebben medewerkers (soms noodgedwongen) de vrijheid gekregen om hun werkdagen zo in te vullen als zij willen thuis. 

KPI

Daarnaast gaan KPI’s goed samen met de lange- en korte termijn doelstellingen van de organisatie. Vanuit jaarplannen worden lange termijn doelstellingen gemaakt en vanuit daar doorvertaald naar korte termijn doelstellingen. Om te kijken of je deze doelstellingen haalt, heb je een meetinstrument nodig. Een KPI is hierbij het uitstekende meetinstrument. Een KPI is altijd kwantitatief en wordt via de SMART-methode gedefinieerd. 

Een KPI-voorbeeld

Voor elke rol, functie, afdeling en persoon binnen een organisatie zijn KPI’s op te stellen. Zo kun je bijvoorbeeld als organisatie aangeven dat wanneer een team hun KPI’s behalen, dat zij daar aan het einde van het jaar een beloning voor krijgen. Stel, je bent een autodealer en je hebt 10 vestigingen. In één jaar wil je minimaal 100.000 auto’s verkopen. Dat betekent dat elke vestiging 10.000 auto’s per jaar moet verkopen. In elke vestiging werken 20 autoverkopers. Omgerekend moet elke verkoper van dit autobedrijf dan 42 auto’s per maand verkopen. Geïnteresseerd in meer KPI voorbeelden? Lees het hier.

Nieuwsgierig naar hoe onze software jouw KPI’s digitaal waarborgt en medewerkers persoonlijke doelen kunnen stellen en dus bijdragen aan jouw organisatiesucces? Neem dan contact met ons op! 

Categorieën
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound