Gesprekken, Inspiratie

Wat is performance management?

Wat is performance management, deze vraag zorgt voor 55.200.000 hits op Google. Tijd om te bespreken wat het is, welke voordelen het jouw organisatie biedt en we eindigen met wat het verschil is met talent management. 

Wat is performance management?

ManagementSite hanteert de volgende definitie voor performance management: het systematisch (met gebruik van kritieke succesfactoren en prestatie indicatoren) vertalen van de strategie naar bedrijfsprocessen, gevolgd door het monitoren en evalueren van deze processen met als doel feedback te verschaffen voor aanpassen van de strategie. Op de werkvloer noemt men het vaak ook prestatiemanagement, omdat het zich focust op de prestaties van medewerkers en afdelingen van organisaties. 

Wat zijn de voordelen van performance management?

Performance management zorgt ervoor dat je systematisch blijft verbeteren binnen je organisatie. Stilstaan is tegenwoordig het nieuwe achteruit gaan, dat geldt natuurlijk ook voor organisaties. Door te blijven ontwikkelen, behaal je successen en blijf je innoveren. Hieronder vind je nog een aantal voordelen: 

  • Duidelijkheid – een heldere bedrijfsstrategie doorvertalen naar bedrijfsprocessen maakt het duidelijk wat er van medewerkers wordt verwacht. Daarnaast voelen medewerkers zich persoonlijk verantwoord als ze weten wat het lange termijn doel is. 
  • Inzicht – managers hebben beter inzicht op hoe medewerkers/afdelingen bijdragen aan het organisatiedoel. Een grote puzzel is in kleinere stukjes verdeeld, zodat iedereen bij kan dragen aan het leggen van de gehele puzzel. Daarnaast zien managers welke medewerkers goed presteren en welke ondermaats. 
  • Werkomgeving – organisaties waar men helder en transparant communiceert over doelen en over hoe de organisaties presteert, hebben over het algemeen een goede werksfeer. Medewerkers waarderen de openheid en dat resulteert in loyaliteit. Daarnaast denken medewerkers graag mee en komen ze met innovatieve ideeën. 

Wat is het verschil met talent management? 

wat is performance management

Performance en talent management lijken op elkaar qua woorden en daarom wordt ook vaak gedacht dat op de werkvloer deze twee termen bijna hetzelfde betekenen. Dat is niet waar. Talent management is een breed begrip en dat betekent eigenlijk alles wat HR-managers doen: werven, behouden, ontwikkelen en belonen van medewerkers. Zoals je hier hebt kunnen lezen: performance management gaat om het verbeteren van een organisatie aan de hand van feedback. 

Met deze uitleg is jouw vraag hopelijk beantwoord. Ben je benieuwd wat het vernieuwde performance management kan betekenen voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op en we plannen een (digitale) afspraak in.

Categorieën
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound