Inspiratie

Bij mijn organisatie kan iedereen zichzelf zijn

Een werkplek hebben waar iedereen zich kan uiten en zijn wie die wil zijn. Dat zou toch altijd zo moeten zijn? Helaas is dat niet altijd het geval. Deze maand vieren we de liefde en ieders geaardheid. Juni staat de LHBTIQA+ gemeenschap in het middelpunt van de belangstelling. Want het maakt niet uit of je lesbienne, homo, biseksueel, transgender, intersex of queer bent, iedereen moet zichzelf kunnen zijn op de werkvloer. In het teken van Pride Month 2021 bespreek ik de voordelen van een veilige omgeving op de werkvloer.

Pride en veilige werkomgeving gaan hand in hand samen

Wereldwijd staat juni in het teken van waardering en je veilig durven te voelen in je (werk)omgeving. Op de werkvloer is het cruciaal dat medewerkers zichzelf durven te zijn en te uiten. Niet alleen op kantoor maar ook tijdens het thuiswerken. Als je jezelf kan zijn, dan werk je veel prettiger en haal je ook het meeste uit je eigen talenten. Een veilige werkomgeving is daarom voor iedere organisatie belangrijk. En het investeren hierin brengt veel voordelen met zich mee. Namelijk, een veilige werkomgeving:

  • stimuleert medewerkers om meer uit het werk te halen en al hun talenten te benutten.
  • geeft medewerkers de moed om zich uit te spreken en met out of the box ideeën te komen.
  • kan het behoud van medewerkers verhogen. Als je niet jezelf kan zijn, dan zoek je sneller naar een plek waar dat wel kan.

Waar komt de pride maand vandaan? 

Nu we ons beter hebben verdiept in het belang van de pride maand en ook waarom deze bewustwording belangrijk is op de werkvloer, blikken we nog even terug. Want waarom is de pride maand ooit in het leven geroepen? De Pride vindt haar oorsprong in Amerika. In 1969 gebeurde het vaak dat er werd ingevallen door de politie bij homo-instellingen. De reden daarvoor waren trans- en homofobie. Als tegenreactie daarop besloot een menigte een week lang te protesteren. En dat was het begin: er werden diverse organisaties opgericht die voor de rechten van LHBTIQA+ vechten. Want helaas worden alle geaardheden nog steeds niet altijd geaccepteerd. En, dat vinden wij jammer. Iedereen moet toch zichzelf kunnen zijn?

Oké, we hebben je laten zien waarom het belangrijk is om voor alle medewerkers een veilige werkplek te geven. Bij TMS helpen we organisaties om een veilig werkklimaat te hebben waar talent zichzelf mag zijn. Meer weten? Neem eens contact op met mij of één van mijn collega’s.

Categorieën
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound