Gesprekken

Wat is talent management?

Wat is talent management? Weer zo’n vraag die veel op Google gezocht wordt. Een vraag die al wel bekend is bij veel HR-managers en -medewerkers, maar er zijn nog genoeg mensen die bij deze term niet weten wat het precies inhoudt. 

Wat houdt het in? 

Talent Management is vaak onderdeel van het HR-beleid van een organisatie. Deze methode wordt ingezet om een organisatie optimaal te laten presteren. Er wordt namelijk gekeken en bedacht hoe de talenten van medewerkers het beste kan worden ingezet. Talent management moet ook nooit als doel worden gezien, het is namelijk een middel om de strategische doelen van jouw organisatie te behalen. 

Wat zijn de voordelen van talent management?

Ben je benieuwd wat de verschillende talent management-methodes kunnen betekenen voor jouw organisatie? Hieronder neem ik wat voordelen met je door:

  • Door te focussen op talent binnen jouw organisatie, leg je automatisch de focus op ‘sterke punten’ van de medewerkers. Medewerkers zijn tevreden omdat ze werken vanuit hun talent en daar vervolgens nog beter in worden. Dat geeft energie.
  • Positiviteit op de werkvloer is natuurlijk altijd goed. Je zorgt dus voor een prettige werkomgeving en -sfeer waarbij je kijkt naar de beste manier hoe je de talenten van jouw medewerkers inzet. 
  • Alles bij elkaar zorgt talent management er ook voor dat medewerkers zich verbonden voelen met de organisatie. Hierdoor zullen medewerkers vaak net dat stapje extra zetten. 

Wat is het verschil met performance management?

Qua woorden lijken performance en talent management op elkaar. En daarom wordt het ook vaak door elkaar gehaald of juist gedacht dat het hetzelfde is. Maar dat is niet waar. Zoals hierboven beschreven is talent management een breed begrip. Je kan het op verschillende manieren worden toepassen. Bij alles wat een HR-manager doet, ligt de focus op het optimaal inzetten en vinden van talenten. Terwijl het bij performance management gaat om het verbeteren van een organisatie aan de hand van de gegeven feedback. Wil je meer over performance management lezen? Dat kan je hier doen. 

Met deze uitleg is jouw vraag hopelijk beantwoord. Wil je meer weten of ben je benieuwd wat het vernieuwde performance management kan betekenen voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op en dan we plannen een (digitale) afspraak in.

Categorieën
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound