Inspiratie

Waarom werkgeluk en performance management hand in hand gaan.

In deze week (20 t/m 26 september) vindt alweer de 3e editie van de ‘Week van het werkgeluk’ plaats. Een sterk initiatief dat aandacht vraagt voor…. het belang van gelukkige medewerkers.

Wat niet iedereen weet is dat wij in onze ‘Why’ van TMS ook het geluk van medewerkers centraal hebben staan. De meeste mensen kennen ons natuurlijk van onze toonaangevende Performance Management software oplossingen, maar als je ons goed kent weet je dat ons uiteindelijke doel is om werkgeluk te vergroten.

Ik leg je graag uit hoe dat zit.

Wij geloven dat mensen van nature gelukkig willen zijn. En -aangezien heel veel mensen werken- je dus ook geluk uit je werk moet kunnen putten. De tijd dat we noodgedwongen hard werkte met als enige doel: inkomen verkrijgen, ligt achter ons. We hebben de ruimte en de luxe om zingevend werk na te streven. En dat heeft ook effect op organisatie. Ook zij zijn er niet langer geïnteresseerd in dat je je ‘afmat’ op de werkvloer. Zij willen dat je je talenten maximaal inzet, dat je je vitaal en energiek voelt, want dan ben je productiever!

En precies in dat speelveld, in dat wederzijdse belang zien wij een uitgelezen rol voor Performance Management. Want waar ‘Werkgeluk’ een mooi streven en een mooie term is, is Performance Management een concrete aansturingsmethodiek. Een concrete methodiek die het belang van de medewerker (werkgeluk) en het belang van de organisatie (resultaten) naadloos kan verenigen. Een methodiek die verankerd is in de werkwijze van het bedrijf. En daarmee dus ‘dwingend’ kan zijn en ‘gewenst gedrag’ kan stimuleren.

Uitgangspunten werkgeluk

Wij gebruikten dan ook de meeste uitgangspunten van werkgeluk als ‘ontwerpprincipes’ in onze software. Welke uitgangspunten zijn dat?

  • Zingeving: de mogelijkheid om bij te dragen aan een ‘hoger’ doel.
  • Persoonlijke groei: de mogelijkheid je talenten te ontdekken en ontplooien
  • Autonomie: de mogelijkheid om je werk zelf te kunnen organiseren
  • Sociale binding: Het gevoel te hebben onderdeel te zijn van een hechte groep met een gezamenlijk doel en gezamenlijke waarden.

En laten deze uitgangspunten nu overlappen met het High Performance denken zoals Harvard dat definieerde.

Als je je Performance Management dus niet inricht vanuit ‘controle’, maar vanuit ‘het vergroten van werkgeluk’ van je medewerkers, doe je niet alleen jezelf een plezier, maar sla je 2 vliegen in 1 klap!

Onderteken dus het manifest en kijk waar je werkgeluk kan incorporeren in je Performance management methodiek.

Categorieën
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound