Nieuws

Ons verhaal: zo zijn we ontstaan

Ons verhaal: zo zijn we ontstaan

Teampeak is opgericht door Miente, die sinds jaar en dag een grote passie voor talentontwikkeling heeft. De eerste helft van zijn werkende leven werkte hij onder andere als coach, trainer en change manager. Tijdens zijn loopbaan heeft hij talenten zien ontwikkelen en zelf heeft hij natuurlijk ook niet stilgezeten. Wat hij zag, is dat er vaak een groeigerichte mindset en borging ontbrak binnen een organisatie. Met Teampeak helpen Miente en zijn collega’s klanten om deze uitdagingen te tackelen.

De ontbrekende en gouden sleutel: software

Talentontwikkeling is natuurlijk niet nieuw, maar het was ondertussen wel tijd voor iets nieuws. Miente: “Ik heb veel trainingen met mooie resultaten gegeven. Als je echt gedragsverandering wilt doorzetten, dan heb je tools nodig om dit te borgen. De oplossing heb ik gevonden in software. Ik begon met Talent Manager, daar kennen veel klanten mij ook van. Met deze software krijg je inzicht in het talent en ontwikkelpotentieel van je medewerkers. Het was en is een groot succes, maar deze tijd vraagt om nog een stap extra.”

Een nieuwe mindset

Miente: “Als ik nadenk over hoe talent management er in 2030 uitziet, dan moet het echt wel veel beter! De gesprekscyclus anno nu gebeurt nog vanuit controle: de werkgever of manager beoordeelt of jij wel hard genoeg werkt. Als je wilt inspelen op de drijfveren van de nieuwe generatie, dan moet je inzetten op vertrouwen en zingeving. Focus op groei, niet op controle. Medewerkers gaan vanzelf harder werken als ze werk doen dat hen voldoening geeft.” Deze nieuwe aanpak vraagt niet alleen om een nieuwe methodiek, maar ook om een nieuwe mindset van de werkgever, manager en medewerker. Zij zijn immers gewend om het op de traditionele manier te doen.

Meer dan alleen software

“Als we het bedrijfsleven klaar willen maken voor talent management van de toekomst, dan gaan we het met software alleen niet redden. Met Teampeak combineren we daarom de software met onze kennis en deskundigheid. Wij richten samen met de klant een op maat gemaakte gesprekscyclus in. Onze software is een gave tool die de methodiek ondersteunt en de ontwikkeling in de hand van de medewerker legt. Daarnaast geven we trainingen aan managers en leren we hen onder andere gesprekstechnieken”, aldus Miente. 

Trots op onze eigen groei

We werken ondertussen met een team van 12 mensen en helpen organisaties die ontwikkeling echt als een belangrijke drijfveer zien. We hebben nu zo’n 100 klanten waar we mogen adviseren en meedenken, en waarbij we onze zeer gebruiksvriendelijke tool hebben uitgerold. Dat deze nieuwe ontwikkeling hard nodig is, blijkt dus wel. Miente: “Wij helpen medewerkers om het beste uit zichzelf te halen en dat doen we ook bij onszelf. Ik ben daarom ook trots op onze eigen groei en de goede relaties die we met onze klanten hebben. Wij helpen hen hun werkklimaat veiliger en motiverender te maken, waardoor zij op hun beurt het leven van hun klant weer mooier kunnen maken. Win-win-win dus!”

Categorieën
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound