Nieuws

Behoud van personeel, nu actueler dan ooit.

Investeer in een ontwikkelgericht werkklimaat.

Gartner geeft in jaarlijkse Human Capital future look out aan dat organisaties steeds meer zullen moeten inzetten op medewerkersbehoud. Daarbij is het goed te weten dat niet de arbeidsvoorwaarden doorslaggevend zijn, maar dat de grootste drijfveer om voor een organisatie te (blijven) werken, professionele en persoonlijke groei is. Veel organisaties zetten daarom in op een ontwikkelgerichte gesprekscyclus. Met Teampeak bied je je medewerkers een portaal waar ontwikkeling centraal staat. Het gaat uit van hun groei en helpt je om een klimaat te creëren waar talent gedijt en
mensen (door)groeien.

Hoe creëer je een werkklimaat waar medewerkers zich kunnen ontwikkelen?

Veel organisaties denken meteen aan het verhogen van hun opleidingsbudget. En hoewel investeren in opleiden nooit een slecht plan is, kun je veel meer doen om ontwikkelen echt een onderdeel van je werkklimaat te laten worden.

  • Geef ontwikkeling een plaats in je HR gesprekscyclus. Zorg dat er gesproken wordt over ambities, ontwikkelmogelijkheden en eventuele begeleiding. Succesvolle organisaties hebben vaak een ‘los’ gesprek waar het niet gaat over functioneren, maar over ontwikkeling.
  • Train je managers op het voeren van een ontwikkelgericht gesprek. Dit vraagt een meer coachende stijl van hen. Als zij in staat zijn het gesprek met de medewerker opbouwend en constructief te voeren, zal er een enorme motivatie ontstaan om zich te gaan ontwikkelen.
  • Implementeer een tool die de ontwikkeling tastbaar maakt. In onze applicatie
    Teampeak vind je expertise van collega’s, zie je de voor jou geschikte
    opleidingen en zie je op basis van 360 graden feedback je voortgang.

Wil je weten wat Teampeak voor jouw organisatie kan betekenen? Neem gerust contact met ons op! Ook als je wil sparren over een ontwikkelgericht werkklimaat.

Categorieën
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound