Nieuws

Zo houd je de motor (medewerkers) van je organisatie happy

Zo houd je de motor (medewerkers) van je organisatie happy

Een succesvolle organisatie bestaat uit gepassioneerde en tevreden medewerkers. Zij zijn ten slotte de motor van de organisatie. Het is daarom van groot belang dat je ze happy houdt. Want zijn ze dat niet zijn, dan zie je dat snel terug in je resultaten en klanttevredenheid. Aan HR de taak om goed voor medewerkers te zorgen, zodat de organisatie succesvol blijft. Maar hoe houd je ze nu echt happy? Daar vertellen we met plezier meer over!

Geluk zit in de kleine dingen

Er zijn verschillende strategieën waarmee je jouw medewerkers tevreden en gelukkig houdt. En er is niet één de beste. Het is juist een combinatie van strategieën die ervoor zorgt dat medewerkers happy zijn. En dat zit soms in de kleine dingen. Je hoeft hiervoor geen luxe personeelsuitjes en borrels te organiseren. Een oprecht compliment op zijn tijd doet bijvoorbeeld veel meer. We zetten de verschillende strategieën voor je op een rij. En de meeste kun je direct toepassen.

  • Creëer een goed werkklimaat 

Een goed werkklimaat is een werkomgeving waarin medewerkers kunnen groeien en waar ze met passie en plezier kunnen werken. Wij noemen dit een high performance werkklimaat. Daarnaast is het belangrijk dat collega’s een goede band met elkaar hebben. Dit kun je bevorderen met teambuilding activiteiten, maar ook door eenvoudig tijd vrij te maken om met elkaar in gesprek te gaan. Leer elkaar en elkaars talenten echt kennen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld het Teampeak groeispel (kaartspel) gebruiken. En als je het ons vraagt, dan mag humor ook zeker niet ontbreken in een goed werkklimaat. 

  • Creëer ontwikkelingsmogelijkheden

De primaire drijfveer van mensen is persoonlijke ontwikkeling. Het is daarom van groot belang dat je ontwikkelingsmogelijkheden biedt. Geef medewerkers de mogelijkheid om zowel binnen de organisatie als binnen (en eventueel buiten) hun vakgebied te ontwikkelen. Maak daarnaast gebruik van persoonlijkheids- en talent testen. Hiermee krijg je inzicht in de drijfveren en ambities van medewerkers en je ziet waar medewerkers eventueel nog meer goed in zijn. Zo kwam onze collega Meike er bijvoorbeeld achter dat ze heel goed is in klantcontact, ook al dacht ze van niet. Ze maakt nu niet alleen onze klanten happy, maar ze wordt er zelf ook happy van. 

  • Geef feedback en complimenten 

Omdat medewerkers willen groeien, ontvangen ze graag feedback op hun prestaties. Implementeer dit door middel van collegiale feedback. Dit betekent dat medewerkers elkaar feedback kunnen en durven geven. En leer ze tegelijkertijd de gouden feedback formule. Als manager neem je juist de coachrol aan en help je medewerkers groeien. Geef medewerkers daarnaast ook regelmatig waardering en erkenning voor hun prestaties in de vorm van een compliment. Dat maakt medewerkers zeker happy! 

  • Open communicatie

Communiceer open over wat er binnen de organisatie speelt. Houd medewerkers bijvoorbeeld op de hoogte van veranderingen en neem ze mee in het proces. Laat ze eventueel meedenken en met ideeën komen en luister naar hun feedback. Op deze manier wordt hun stem gehoord, waardoor ze zich gewaardeerd en betrokken voelen. En betrokken medewerkers zijn niet alleen happy, maar leveren vaak ook een waardevolle bijdrage voor de groei van je organisatie. 

  • Flexibiliteit

Wees ten slotte flexibel en creëer een goede werk-privébalans. Sommige medewerkers zijn bijvoorbeeld heel productief in de vroege uren, terwijl de ander in de middaguren piekt en wat langer uitslaapt. En de moeder met twee kids is misschien heel gelukkig als ze de laatste uurtjes thuiswerkt, zodat ze haar kinderen van school kan halen. Als je hier flexibel in bent, kunnen wij je verzekeren dat je medewerkers happy zijn. 

Ben jij nu benieuwd of hoe je organisatie er nu voor staat? Doe dan eens de quickscan via onze website! Of ga direct met talent testen aan de slag via onze nieuwe portal Quest.

Categorieën
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound