Nieuws

HR-techfanaten: dit is de Teampeak technologie

HR-techfanaten: dit is de Teampeak technologie

We staan bij Teampeak bekend om onze visie op talentontwikkeling, maar ook om onze technologie. Want in the end leveren we voor een groot deel software, waarin onze visie natuurlijk is verwerkt. Onze software stelt ons en onze klanten in staat om High Performance Management in de organisatie te integreren. We praten vaak vanuit HR-perspectief, maar vandaag vertellen we meer over de technische kant: hoe we onze HR-principes in software hebben vertaald. 

De Teampeak ontwerpprincipes

De Teampeak software bestaat uit vier elementen, ofwel ontwerpprincipes. We lichten elk element toe. 

1. Stel de medewerker centraal

Bij het ontwerpen van onze software/tool stond de medewerker centraal. Klanten vroegen vaak naar de functionaliteiten voor de manager, zoals het inzien van feedback. Maar dat kwam naar ons idee later. Eerst moest het er goed uitzien voor de medewerker! Eén van onze principes is dan ook dat de medewerker de regie heeft. Ze moeten niet het gevoel hebben dat onze software een managementtool is, integendeel! Het is juist ook een tool voor medewerkers. De gesprekscyclus is namelijk – wat ons betreft – tweerichtingsverkeer. 

2. Een open feedbackcultuur 

Aan het begin hadden we best vaak een discussie over of het geven van feedback anoniem kan. Wij geloven echter in een open feedbackcultuur. En ja, dat kan best spannend zijn! Maar hierdoor creëer je wel eigenaarschap bij medewerkers. Je wilt dat mensen op een zo volwassen mogelijke manier met elkaar omgaan en daar hoort een open feedbackcultuur bij. Daarom kun je via de Teampeak app niet anoniem feedback geven. En met onze gouden feedback formule wordt feedback geven een stuk makkelijker. 

3. Gebruiksvriendelijkheid

Gebruiksvriendelijkheid staat in onze app voorop, anders gaan mensen het niet gebruiken. We hebben daarom echt geïnvesteerd in een mooie front end en de totale vormgeving. De Teampeak app is voor medewerkers drempelvrij om te gebruiken. We hebben ons hierbij laten inspireren door het Fogg Behavior Model: je moet mensen in staat stellen om iets te kunnen doen door het zo makkelijk mogelijk te maken, maar ze moeten het ook willen doen. Stel, je bent gemotiveerd om af te vallen, maar er staat elke dag een taart op tafel, dan wordt het je moeilijk gemaakt. Dus als je wilt dat mensen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en feedback geven, dan moet je het makkelijk maken. Daarom maken wij het makkelijk en leuk om te doen. Met drie drukken op de knop heb je bijvoorbeeld feedback uitgevraagd. Of stuur een leuk gifje naar je collega! 

4. Een op maat gemaakt model 

Onze organisatie is niet die van jou. Daarom vertalen we onze principes in de taal van jouw organisatie: jouw competenties, workflows, kleuren, vragen en ga zo maar door. Aan het begin kost het iets meer tijd om de applicatie voor jou in te richten, maar daardoor is het wel helemaal eigen. Hierdoor maken medewerkers ook sneller gebruik van de applicatie.  

We zien dat klanten die snappen dat deze principes belangrijk zijn, positieve gedragsveranderingen binnen hun organisatie ervaren. En door de personalisatie van de applicatie, voelen ze ook echt dat de tool van henzelf is. Onlangs hebben we de vernieuwde versie van onze app met positieve resultaten gelanceerd. Secretary Plus vertelt over hun ervaring met deze nieuwe versie. Wil je meer weten over wat de software van Teampeak voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan eens contact met ons op! 

Categorieën
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound